Groentefrietjes met biefstuk

  1. Verwarm de oven op 180° C
  2. Schil de pastinaak en snij hem in frietjes
  3. Schil de zoete aardappel en snij deze in frietjes
  4. Doe de frietjes in een kom, besprenkel ze met olijfolie en rozemarijn; de frietjes moeten overal bedekt zijn met olijfolie.
  5. Leg bakpapier op een rooster en leg de frietjes hierop
  6. Bak ze voor 15 min en begin dan met je biefstuk.
  7. Laat de frietjes terwijl rustig verder bakken
  8. Warm  je pan op zodat ze net niet heet is
  9. Giet er bakboter 1/2 en olijfolie 1/2 in en wacht tot de boter lichtbruin wordt.
  10. Bak de biefstuk aan 1 kant goed gaar,  vervolgens de andere zijde en kruid met peper en zout.
  11. Je voelt de gaarheid met de truc met de vingers. ( die kan  je terugvinden op de pagina “tips” )
  12. Voel zeker of de groentjes gaar zijn
  13. Leg alles op een bord.
  14. Smakelijk!