Ovenschotel Bloemkool, wortel, tomaat

 

  1. Was de bloemkool en snij hem in stukken
  2. Kook hem vervolgens met wat zout
  3. Doe bakboter in een pan en wacht tot deze warm is
  4. Verwarm de oven op 180° C
  5. Bak het gehakt en kruid het met peper, zout en wat BBQ kruiden
  6. Verwijder de schil van de worteltjes en snij ze vervolgens in kleine sliertjes ( of koop een diepvrieszak met worteltjes in sliertjes 🙂 )
  7. Doe de worteltjes bij het gehakt en roer goed
  8. Was de kerstomaatjes en snij ze doormidden
  9. Voeg de kerstomaatjes bij de wortel-gehaktmengeling
  10. Doe de wortel-tomaat-gehaktmengeling in een ovenschotel
  11. Giet de bloemkool af en pureer , kruid met peper, zout en nootmuskaat
  12. Doe de bloemkool bovenop de wortel-tomaat-gehaktmengeling in een ovenschotel
  13. Bak 30 min in de oven
  14. Smakelijk!

 

Tip : doe de voorbereiding een dag op voorhand zodat je op een later moment dadelijk kan genieten van dit lekkere gerechtje.