- Was de bloemkool en snij hem in stukken
- Kook hem vervolgens met wat zout
- Doe bakboter in een pan en wacht tot deze warm is
- Verwarm de oven op 180° C
- Bak het gehakt en kruid het met peper, zout en wat BBQ kruiden
- Verwijder de schil van de worteltjes en snij ze vervolgens in kleine sliertjes ( of koop een diepvrieszak met worteltjes in sliertjes 🙂 )
- Doe de worteltjes bij het gehakt en roer goed
- Was de kerstomaatjes en snij ze doormidden
- Voeg de kerstomaatjes bij de wortel-gehaktmengeling
- Doe de wortel-tomaat-gehaktmengeling in een ovenschotel
- Giet de bloemkool af en pureer , kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Doe de bloemkool bovenop de wortel-tomaat-gehaktmengeling in een ovenschotel
- Bak 30 min in de oven
- Smakelijk!
Tip : doe de voorbereiding een dag op voorhand zodat je op een later moment dadelijk kan genieten van dit lekkere gerechtje.